Strani

Danes smo spoznali zelo lepo pravljico Erica Carla "Zelo osamljena kresnička". Zgodba govori o tem, kako lepo je, če si med prijatelji. Pogovarjali smo se o prijateljstvu in skupaj ugotovili, da je lepo, če imaš veliko prijateljev, ki se s teboj igrajo in pogovarjajo. Zavedli pa smo se tudi pomembne stvari, da je prijetno, če smo med seboj prijazni in da nam je lepo, kadar nam kdo kaj lepega pove. Takrat se prijetno počutimo, kot naše kresničke.




Igrali smo se igrico "vlakec lepih besed", ki gre takole. Otroci naredijo vlakec po 4. Zadnji v vlakcu pove tistemu, ki stoji pred njim lepo sporočilo. Tretji posreduje sporočilo drugemu in ta prvemi - lokomotivi. Ta pove sporočilo glasno in se prestavi na konec vlaka. Sedaj je on tisti, ki pošlje sporočilo. Igra se konča, ko se vsi zvrstijo.





V krogu smo med seboj delili sporočila, ki so nam bila najbolj všeč in skupaj oblikovali MISEL DNEVA, ki smo jo nalepili na vrata in nam je cel dan sijala kakor žarek dobre volje. Aleks, Samo in Jernej pa so si z prijaznim odnosom do sošolcev prislužili posebno nagrado, da smo njihova imena napisali na plakat, kot naše posebne kresničke. Jutri se bo morda pridružila še kakšna!






Ker, je bil danes lep sončen dan smo se podali
na naše igrišče in se kar tam naučili deklamacijo
"Mala miška" in jo tudi gibalno uprizorili.



0 komentarji:



Objavite komentar