Strani

No, danes smo bili pa vsi skupaj malo » vremenski«. Ker pa smo si zadali kar veliko nalog, smo morali kar malce ostreje nastopiti, da smo se spravili k delu. Najprej smo poslikali obeske, ki ste jih danes prejele mamice, kot drobno pozornost. Mislim, da so prav drobne pozornosti tiste, ki nam bogatijo življenje, če pa so jih izdelali mali prstki naših otrok, so najdragocenejše! Tudi sama želim vam, drage ženske, da doživite lepo in mirno soboto.


Po malici smo delali po skupinah. Tisti starši, ki ste nas obiskali na dnevu odprtih vrat, ste že imeli priložnost spoznati kako aktivna je taka oblika dela. No, danes smo postavili 3 postaje in 3 skupine po 7 članov :
------------------------------------------------------------------------------------------------
- 1. postaja: Oblikovanje plakata SADJE ZELENJAVA; otroci so razvrstili sličice v dve skupini – sadje in zelenjava. Iz različnih revij so iskali tudi črke s katerih so oblikovali besede povezane s sadjem in zelenjavo. Na koncu, ko so vse skupine prispevale k plakatom smo imenovali vse različne vrste sadja in zelenjave in prebrali besede. Uredili smo kotiček »Jemo zdravo« kamor smo obesili plakata otroci pa so lahko poskusili na majhne koščke narezano sadje in zelenjavo, ki jih je v šolo prinesel Bor.
------------------------------------------------------- 2. postaja: Otroci so izpolnjevali učni list na katerem so preštevali predmete in grafično ponazarjali števila.
------------------------------------------------------
- 3. postaja:
Poimenovali smo jo kar » Fina restavracija« saj so otroci postavljali pogrinjke. Naučili so se na katero stran krožnika postavimo pribor ( levo = vilica, desno = nož in žlica ) . Manjkal ni niti prtiček in desertna žlička. Preverite, če si je vaš otrok to zapomnil in mu pustite, da sam pripravi mizo za obed.

Skupine so se po določenem času zamenjale, tako, da je vsak otrok obiskal vse tri postaje. Pri formiranju skupin vedno paziva, da so čalni med seboj različni po sposobnostih in karakterju. Pri skupinskem delu se razvija sodelovalno učenje. Dogovorili smo se, da bomo v prihodnjem tednu vsak dan beležili sadje in zelenjavo, ki jo zaužijemo. Vsak otrok je v zvezek prilepil razpredelnico. Beležiti začnejo že JUTRI.
Pika je danes odšla na vikend k Jerneju in komaj čakam, da se z novimi dogodilščinami vrne v ponedeljek med nas!
Želim vam lep vikend!

0 komentarji:



Objavite komentar