Strani

Pa je spet za nami en dan

Danes nam je za uvod v pouk Samo pripravil pravo predstavitev revije National geografic Junior. Tako zanimivo je govoril, da smo ga kar 15 min zbrano poslušali. Bravo Samo! V mesecu aprilu bodo učenci pripravljali govorne nastope ( navodila seveda še sledijo ) in to je bil zelo dober uvod. Pa je naneslo, da je bila v reviji slika dečka brez ust ( plakat najbrž poznate ), ki ozavešča otrokove pravice. No, ker je otroke zelo pritegnila smo "udarili" pravo debato o pravicah, ki jih imajo otroci - predvsem o zaščiti pred nenasiljem. Spregovorili smo o tem, kaj vse nasilje je! Tako je pač pri nas, da nas včasih kakšna stvar kar malo zapelje, pa gre pouk malo v drugo smer, kot je bilo načrtovano ampak na koncu smo izpeljali vse načrtovane dejavnosti.

Tekmovanje KOCKA ŠTEVILKA je bilo najuspešnejše za Iris in Ano, ki sta zapisali kar 40 številk v 5 minutah in seveda, čarobna škatla se je zopet odprla. Tudi drugi učenci so bili uspešnejši kot včeraj. Z igro bomo nadaljevali tudi jutri. Po predlogi iz koledarja smo iskali števila, ki jih že poznamo in jih po navodilih pobarvali ( vse 2 rdeče, vse 5 rumene...) Cilj te dejavnosti je, da otrok čimvečkrat prepozna določeno številko.

Zelo zadovoljni sva bili z uspešno izpolnjeno domačo nalogo ( 5 sličic sadja in 5 sličic zelenjave) saj je samo nekaj učencev nalogo pozabilo. In jutri veselo na plakat.
Pogovarjali smo se tudi o mednarodnem dnevu žena, se naučili deklamacijo in še nekaj...kar vam pa ne izdam!

Najbolj pa smo bili zadovoljni, ko smo oblikovali glino. Gnetli in ploščoli smo svoj kos, izdelek pa je nastajal in se podiral, pa nastajal in se podiral. Seveda pa je zopet nastal velik problem, ko je bilo potrebno učilnico pospraviti - naenkrat jih neverjetno veliko prime lulat, nekaj jih ima zelo pomembne opravke v kotičku, trije začnejo listati knjige; ne morete verjeti kako se znajo otroci hitro sami zaposliti kadar slišijo besedo "pospravljamo". No pa smo vseeno uspeli.

Jutri je petek in žrebamo nove dežurne, dežurni tega tedna pa si lahko izberejo darilo iz čarobne škatle. Določili pa bomo tudi srečneža, ki ga bo čez vikend obiskala naša Pika.

0 komentarji:



Objavite komentar