Strani

Kaj vse smo počeli danes!

Za ogrevanje na začetku pouka smo spoznavali besede, ki imajo enake začetne zloge ( ROkavica - RObot) Nekateri učenci besede že dobro zlogujejo in nimajo težav s preštevanjem zlogov v besedi nekateri pa se opirajo na prvi glas in ne slišijo zlogov vendar bomo z več vaje vsi dosegli zadane cilje.

Pri matematiki smo zopet šteli do 10. Prav vesela sem bila, ko so mi otroci navdušeno razlagali kako vestno so opravili domačo nalogo ( saj veste, štetje na prste naprej in nazaj ) in ne boste verjeli, da so bili veliko spretnejši kot včeraj. Hja, vaja dela mojstra zato z nalogo kar nadaljujte - čim večkrat! Vadili smo tudi zapis števil in sicer s pomočjo igrice

KOCKA-ŠTEVILKA. Otroci delajo v parih. Vsak par dobi eno kocko in vsak otrok ima pred seboj listič s kvadratki. Prvi otrok vrže kocko, drugi otrok pa mora v prazen kvadratek zapisati pravo številko. Nato se zamenjata. Najbolj imenitno je, da si zmagovalni par ( tisti z največ zapisi ) lahko izbere darilce iz naše čarobne škatle.

Ob koncu tekmovanja pregledam vse listke in označim napačno zapisane številke (največ težav je z obračanjem številk ) Otrok ugotovi napako ( primerja svoj zapis z zapisom na tabli) in številko popravi. Pomembno je da otrok sam ugotovi v čem se njegov zapis razlikuje od pravega. Zato tudi če ga popravljate vi mu samo označite napako sam pa naj ( ob predlogi ) ugotovi kaj mora popraviti - tako bolj ozavesti svojo napako.

Ker smo že močno potrebovali sprostitev smo odšli v telovadnico, joj to je najboljša stvar! Učili smo se igre "Med dvema ognjema". Za začetnike nam je šlo "še kar" dobro! Manjka nam borbenosti, kar pa tudi ni tako slabo.

Danes smo se tudi pogovarjali o zdravi prehrani in o kulturi prehranjevanja. Prebrali smo basen Lisica in Štorklja. Komaj čakam, da jutri prinesejo domačo nalogo. Upam, da bodo plakati zelo zanimivi.

3 komentarji:



Unknown pravi ...

Kakšen plakat pa je potrebno narediti?

učiteljica pravi ...

Plakate bomo izdelali v šoli on sicer enega za zelenjavo in drugega za sadje. Opozarjali nas bodo na pomembnost vsakodnevnega uživanja sadja in zelenjave. Upam, da bom uspela prispevati fotografijo!

učiteljica pravi ...

Plakate bomo izdelali v šoli on sicer enega za zelenjavo in drugega za sadje. Opozarjali nas bodo na pomembnost vsakodnevnega uživanja sadja in zelenjave. Upam, da bom uspela prispevati fotografijo!

Objavite komentar