Strani

razredno gledališče







Ja, naši dnevi so sicer vsi kot ena velika predstava, vendar smo imeli danes v razredu zares pravo gledališče. Spoznali smo rusko "Pravljica o veliki repi" in zelo imenitno se nam je zdelo, ko nam jo je Tanja sproti prikazovala preko grafoskopa.


Razdelili smo se v tri gledališke skupine in vsaka je imela svojo nalogo.

Prva skupina je naredila lutke, ki nastopajo s pomočjo grafoskopa in nam pravljico zaigrala.











Druga skupina je ustvarjala "senčno gledališče". Igralci so zgodbo odigrali za paravanom in osvetljeni z lučjo, tako, da smo gledalci lahko videli samo premikajoče sence. Dilo je zelo dramatično.




Tretje skupina pa je uprizorila "klasično igro" in si nadela tudi nejkaj kostumov.





Pri glasbi, pa smo se preizkusili tudi kot plesni ustvarjalci, saj smo ob glasbi skušali čim bolje gibalno uprizoriti nastopajoče živali. Bili smo mucki, kužki, krave, račke in ptički.




Pri matematiki smo primerjali različne dolžine poti. Saj se spominjate naših dveh škratov Ravnočrtnika in Krivočrtnika. No lahko si predstavljate, da je Ravnočrtnik ubral ravne in enostavne poti, Krivočrtnik pa je "zakompliciral", kot je le mogoče. Še dobro, da sta bili njuni poti označeni z rdečo in rumeno vrvico. Primerjali smo njuno dolžino in ugotovili katera je daljša.

5 komentarji:



Anonimni pravi ...

Morda bo pa kdo izmed nas igralec/režiser/pisec?!

Anonimni pravi ...

Ne morem verjet,da nas kreativen del,ki vzame moji kolegici Tadeji ogromno casa obiskuje samo en clovek,ki zna tudi kaj pokomentirati,pohvaliti in dati spodbudo.Prav vesela bi bila kaksnega odgovora vec,saj clovek potrebuje potrditev da dela dobro in,da je tudi starsem tak nacin informiranja vsec.
Pozdrav vsem, Suzana

Anonimni pravi ...

Sem sicer prepričana, da kar nekaj staršev bere Tadejine prispevke, komentiram pa res samo jaz - pa sem tudi začela z geslom (beri: littlebush), kar se mi je kar malo zakompliciralo, zato sem raje kar anonimna - in morda je ravno to problem, ker človek kar živce zgubi s to nastavitvijo, zato dragi starši komentirajte kot anonimni - tako se ne boste jezili, pa še bolj hitro in enostavno je.

Anonimni pravi ...

A ja pa še to: Tadejine prispevke zelo cenim, zdijo se mi kot informacija iz prve roke, kaj se v razredu dogaja - zato želim Tadeji še naprej obilo motivacije za tovrstno delo. Čeprav res ni pretiranega odziva s strani staršev, se v imenu staršev zahvaljujem za opravljeno delo in se že veselim novih in novih prispevkov.

Anonimni pravi ...

Prav ima anonimna mamica. Res nas je več obiskovalcev. V tej naglici in prezaposlenosti morda res ne utegnemo vsega pokomentirati. Nismo se morda niti spomnili te geste. Prijazna vzpodbuda ali povabilo bi tudi prišla prav. Dobro je, da vidimo, kaj se dogaja v razredu, ker, kot vidim, se otrokom dopoldan veliko dogaja. Ko kaj vprašam, kaj so delali, se kar ne spomni veliko - verjetno so možgančki tako polni informacij. Ob tem pregledu dneva pa se otrok spomni in veselo razloži še kakšno podrobnost.
P.S. Ali je še kdo opazil, da zadnje tedne otroci pridejo domov bolj nemirni?

Objavite komentar