Strani

Nova mavrična naloga





Ja, danes smo malo bolj poglobljeno spoznali novo mavrično nalogo za ta teden. Naslov naloge je "razvrščamo odpadke". Pogovorili smo se o besedi razvrščanje in kako nam to uspe z odpadki. V spomin smo si priklicali tisto zabavno igrico, ki smo si jo ogledali v Zalogu z naslovom Pogumni jelen. Ta je govorila prav o pomembnosti razvrščanja odpadkov. Spomnili smo se celo pesmice, ki nas je opominjala kateri odpadki sodijo v kateri zabojnik. Na našem hodniku smo postavili zabojčke za papir in za embalažo in sedaj bomo pridno zbirali ustrezne odpadke v ustrezni zabojček.

Pri matematiki smo že seštevali, čeprav še nismo spoznali znaka +. Spoznali pa smo, da je število sestavljeno iz dveh različnih števil, kar je pomembna osnova za razumevanje operacij seštevanja in odštevanja. Ugotavljava, da zelo veliko otrok obrača števila zato sledi vsakodnevni jutranji narek števil.




Pri glasbi smo spoznali novo pesmico o Bibi. Besedilo smo ustvarjalno upodobili na velik format lista in mu sledili kot zgodbi.


Ob koncu pouka pa smo se malo "sproščali" ob urejanju naših predalčkov, ki so zelo, zelo zapolnjeni. Kar težko se je bilo ločiti od raznih papirčkov, ostankov kruha, sokov...ampak red je red!

2 komentarji:



Anonimni pravi ...

Zelo lepo, da ste pospravili predalčke, ker me je zadnjič skoraj kap, ko sem videla kaj vse se nahaja v hčerinem predalu - še dobro, da se niso kače zaredile, hahaha.

Anonimni pravi ...

V Kašeljskem vrtcu so letos še posebej aktivni glede ekologije, saj se prizadevajo postati EKO vrtec. Smiselno bi bilo, da bi šola s tem nadaljevala. Sicer pa hvala učiteljicama za trud glede Mavričnikov. Tudi starši skušamo biti bolj pozorni pri varčevanju z energijo. Vsaj slabo vest imam, če ne ugasnem npr. računalnika takoj, ko ga neham uporabljat.

Objavite komentar