Strani

Pa je tukaj maj!

Po prvomajskih počitnicah smo se danes vsi spočiti vrnili v šolo. Veliko smo si imeli povedati in kar težko se je bilo spraviti k šolskem delu. Danes smo spoznali pravljico iz zbirke Mamka Bršljanka z naslovom Medved in miška. Govori o medsebojni pomoči in o tem, da ni pomembno kako velik in močan si, če nekomu nudiš pomoč.


Pri matematiki smo spoznali Carollov diagram. Razvrščali smo sošolce v množice po določeni lastnosti. Najprej samo po eni ( deček ali deklica) in nato še po dveh ( deček z rjavimi lasmi ali deklica s svetlimi lasmi. Otroci so snov dobro razumeli in brez težav reševali naloge. Spremenljivke so si nato izmišlali tudi sami.

Nadaljevali smo tudi s projektom Mavričniki. Vsi učenci so prejeli posebne "Mavričnikove dnevnike" z nalogami, ki jih bodo skupaj z vami izpolnjevali do konca šolskega leta. Vsak ponedeljek se bomo pogovorili o tedenski nalogi, na katero bodo cel teden pozorni. V nedeljo se na stran, kjer je narisana tedenska naloga podpišete vi, kar pomeni, da je otrok nalogo cel teden izponjeval. Danes pa je vaša naloga, da skupaj z otrokom preberete navodila na prvi strani dnevnika. Prosiva vas za podporo in sodelovanje!

Naša prva tedenska naloga je - PRIHRANI ENERGIJO - ugašaj luči in izklopi električne aparate, ko jih več ne potrebuješ.

2 komentarji:



Anonimni pravi ...

Ja res je; maj je že tu. In prav kmalu bodo tu tudi počitnice. Se že vsi prav veselimo. Verjamem, da so si imeli otroci po počitnicah veliko za povedati. Čeprav se ne javljam pogosto, redno spremljam spletno stran in kot mnogi drugi starši lahko rečem samo: Hvala Tadeja

Anonimni pravi ...

Superca, da tudi naši otroci sodelujejo v projektu Mavričniki - starši pomagajmo jim, saj lahko le s svojim zgledom vzgajamo bodoče Zemljane, ki lepo skrbijo za naš planet. Veselo na delo: ta teden bomo vsi pridno ugašali luči in druge električne naprave, ki jih imamo običajno v stanju pripravljenosti - in upam, da nam bo to hitro prišlo v kri - da bomo tako ravnali tudi takrat, ko bodo ekološke naloge naših otrok že davno za nami!

Objavite komentar