Strani

Petek

V petek nam je pravo glasbeno predstavo v vlogi Wings pripravila Iris. Odplesala in odpela je naslovno skladbo priljubljene serije risank.





Pri glasbi smo ustvarili pravi Orffov orkester. Pogovarjali smo se z glasbili. Igrali smo se igrico " vprašanje - odgovor". Prvi instrument zaigra "vprašanje", drugi instrumenti pa zaigrajo "odgovor". Na koncu pa smo se vsi instrumenti skušali vključiti v začetni ritem.



Po matematičnem nareku, ki sploh ni bil pretrd oreh, pa smo se še malo sprostili. Dobro smo morali poslušati navodila, saj smo imeli zaprte oči.


Čisto zadnjo uro pa smo rešili še učni list, kjer smo morali označiti osebe, ki nosijo, vlečejo in peljejo.


4 komentarji:



Anonimni pravi ...

Zdi se mi škoda pri otrocih vpodbujati komercialnost(Wings, ....)Naj gredo raje večkrat v naravo, kjer se bodo verjetno bolj zavedli svoje notranjosti, bili srečnejši, bolj mirni...
Izvedite malo anketo npr. koliko jih ve povedati, katere cvetlice so na nedeljski fotografiji, koliko pa jih zna našteti junake risank?

Anonimni pravi ...

Jaz pa mislim, da je otrokom potrebno pustiti, da imajo svojega najljubšega junaka, pa naj bo ta iz risanke Winx - kar zadeva pa komercialnost, pa je naloga nas staršev in učiteljev, da otroke pripravimo na razne "propagandne bombe", katerih namen je KUPI ME.

Anonimni pravi ...

Strinjam se z drugim komentatorjem po vrsti. Pusti otroku svoj svet domišljije. Tudi mi smo redno hodili gledati Pink Panterja in Toma in Jerrya pa zato nas ni zapustila zdrava pamet, zaradi tega ali čut za naravo - če hočete bistvo življenja.Za otroško psiho je iz prakse povedano zelo pomembno, da ima lahko otrok svojega junaka ali vzornika. Če bi radi, da bo živel nisko življensko raven pa ga vzgojite v kamenodobnega človeka. Ko smo lasovali za eu SMO GLASOVALI ZA BOLJŠI SVET IN BOLJŠE ŽIVLJENE ZA NASE OTROKE.

Anonimni pravi ...

NADALJEVANJE 3. KOMENTARJA -DOPOLNITEV :
NPR. MORDA PA BO OTROK NEKEGA STARŠA (NPR. SKOMER. RISANKE ) NOV BODOČI FILMSKI PRODUCENT ? KER PA VAS ZANIMAJO ROŽE, PA NAJ BI TE SPOSOBNOSTI NAŠIH OTROK PREPROSTO PROPADLE IN SE NE RAZVILE TER SPODBUDILE. DA SE RAZUMEMO VSI VEMO KAJ SO TO VREDNOTE, NARAVA, SKRB ZA OKOLJE, ZAVEDANJE SVOJE NOTRANJOSTI, PODUHOVLJENOSTI,......VEMO PA TUDI KAJ JE SPOSOBNOST, NAPREDEK,KREATIVNOST, DOBRA ŽIVLJENSKA RAVEN. SICER PA SMO SE PRED 4 LETI (88% PREBIVALSTVA) PO SVOJI VOLJI IN PRESOJI PRIDRUŽILI KLUBU NAJRAZVITEJŠIV V EU IN NE NAJZAOSTALEJŠIH. PRI OTROCIH JE TREBA DATI MOŽNOST RAZVOJA VSEM TALENTOM, NE SAMO BIOLOGIJI, BOTANIKI OZ. KAR NAS OSEBNO ZANIMA. KDO OD NAS IMA PRAVICO ZATIRATI TALENTE ?

Objavite komentar