Strani

JESEN, bogata in dišeča

Obiskali smo razstavo PRAZNIK JESENI. Občudovali smo jesenske pridelke in se opajali ob mamljivih vonjavah medu in jabolk. Poizkusili smo čisto naravni jabolčni sok in različno pecivo narejeno iz sadja.













V tem tednu smo imeli delavnico na temo NENASILNA KOMUNIKACIJA. Robert nam je preko zanimivih zgodb pokazal nekaj načinov za reševanje sporov. Zelo nam je bilo všeč in vsi smo se strinjali, da nasilje ni prava vrsta komunikacije. Čaka nas samo še upoštevanje naših dogovorov.


V petek nas je obiskov Samov dedek Brane in nam zelo zanimivo predstavil delo lovca. S seboj je prinesel veliko slik in nekaj živali, ki živijo v naši neposredni okolici. Z zanimanjem smo ga poslušali in se naučili veliko novega. V veliko veselje nam bo, če se bo opogumil še kakšen dedek ali babica in nas obiskal v šoli. Vemo, da so naši stari starši polni modrosti in zgodb zato bi se radi učili tudi od njih.























1 komentarji:



Anonimni pravi ...

Meni bi tudi zdajle pasal en jabolčni štrudelček.

Zelo pohvalno, da se pogovarjate o nasilju, ki je danes skorajda že sredstvo komunikacije, saj nas že npr. samo mediji na vsakem koraku posiljujejo z njim, da sploh ne omenjam raznih reklam ... Poleg tega pa je to še vedno tabu tema, pred katero si marsikdo zatiska oči ali pa pogleda stran ali pa se naslaja pri poslušanju, namesto da bi ukrepal - posebno pri nasilju nad otroki, ženskami.

Objavite komentar