Strani

Pravljica v žepu


Kako lepo se je bilo danes vrniti v naš pisan razred. Ob petkih navadno povežemo predmete med seboj, uporabimo znanje, ki smo ga pridobili čez teden. Vsak petek nas skozi dejavnosti vodi "rdeča nit" In naša današnja rdeča nit je bila žepna pravljica. Že pred malico smo v jutranjem krogu iskali pomen besede "žepna knjiga". Kaj vse bi bila lahko žepna knjiga?

Morda knjiga z žepi?
Knjiga, ki jo beremo z rokami v žepih?
Knjiga -žep v katerem se skrivajo skrivnostne osebe iz pravljice?Idej smo imeli res veliko čeprav smo vsi prav dobro vedeli, da je žepna knjiga takšna majhna knjigica, ki jo lahko nosiš skrito v žepu.






Po malici smo se naučili pesmico o gosenici in spoznali zgodbo Erica Carla- Zelo lačna gosenica. Ob zgodbi smo ponovili tudi števila do 10, saj smo s prsti ponazarjali, kaj vse je pojedla naša lačna gosenicTakole so nastajale naše žepne knjigice

Po uspešno končani delu smo knjigice razstavili in odšli na igrišče.
Ko pa smo bili spet pripravljeni za delo smo pregledali naše zelenjavno- sadne preglednice, kjer so učenci pridno beležili zaužito sadje in zelenjavo. Za beleženje nam je ostal samo še petek. V ponedeljek pa sledijo nagrade za vse, ki so vestno opravljali naloge.


Končali smo še nekaj delovnih listov od včeraj in že se je oglasil zvonček, ki je vabil vse na preprogo. Na vrsti je bilo žrebanje dežurnih učencev za prihodni teden in seveda nagrada iz čarobne škatle za dežurne tega tedna. Pikica je danes odšla na obisk k Aleksandru. Vsi smo že v velikem pričakovanju šole v naravi in upamo, da nam ne zboli še kakšen sošolec ali sošolka. Uživajte lep vikend!

0 komentarji:



Objavite komentar