Strani

Začarane pravljice







Danes smo pa čarali in to ne kar tako povprek ampak smo začarali prave pravljice v neprave. Matejka nam je za uvod povedala pravljico o Rdeči Kapici. Saj jo poznate. A ta pravljica je bila popolnoma drugačna, v njej je bilo polno nepravilnosti, deklica je srečala psa, lovec je volku čestital, ker je tako lepo pojedel celo Rdečo Kapico in babico, volk je na vprašanje " Zakaj pa imaš tako velika usta?" odgovoril "Zato, da ti dam lahko en velik poljub". Zelo smo se nasmejali. Potem pa smo se tudi mi spremenili v nagajive škrate in v skupinicah čisto malo predrugačili pravljice.
Nastale so zelo zanimive in seveda smešne zgodbe.
Knjižna Kapica
Nekoč je živela knjižna kapica. Babica jo je poslala k teti, ki je zbolela. Dala ji je avion in Knjižna Kapica je odšla, ker se ji ni dalo peš je odšla z bagerjem. Pozabila je košarico na travniku. Obrnila je stol na bagerju in stegnila zadnjo roko, pobrala košarico in jo dala na prvo roko. Zapeljala je čez kamen in stresla košarico in pobrala vse z roko in odšla naprej, pa se je zaletela v tetino hišo in ji je zmanjkalo bencina. Potem je morala lepo skopat novo luknjo in sezidati novo hišo. Potem je šla z bagerjem domov. Potem je šla spet k teti, potrkala na vrata in potem so srečno živeli do konca svojih let. (Gregor, Maks, Lara)
Sneguljčica
Nekoč je živela stara mamica in se je zaljubila v medveda. Rodila je pol medvedka in pol človeka. Potem je rodila lepo punčko, čisto kot človek in ji je dala ime Sneguljčica. Ko sta oba odrasla, je Sneguljčica vprašala bratca, kje je mami. Rekel je , da je umrla, ker je bila že tako stara. Nastal je problem na zemlji. Turki so na konjih napadli Evropo. Sneguljčica je poklicala svoje štiri zmaje in so premagali vojsko in živeli srečno do konca svojih dni. ( Samo, Amela, Atidže)
Čeguljčica
Nekoč je živela Čeguljčica, potem je prišla v gozd in jo je požrl medved. Potem je prišla Djordeka, pa še samohodke in potem še Dartmavl in potem še Grivius in šli so na planet Kibertron in Avtoboti in Deceptikoni. Potem so prišli na zemljo in so se začele vojne. Avtoboti so premagali medveda, z laserskim mečem so mu prerezali trebuh in rešili Čeguljčico. Potem so šli nazaj na planet Kibertron in srečno živeli do konca svojih dni. ( Luka S., Jernej Eva)
Pri matematiki smo spoznali Ravnočrtnika in Krivočrtnika. Ugotavljali smo, kateri predmeti pripadajo obema možičkoma. Tudi sami smo se v delovnem zvezku preizkusili v risanju ravnih in krivih črt.

1 komentarji:



Anonimni pravi ...

Ja, naši otroci pa imajo res domišljijo, saj so njihove pravljice res zanimive. Super naloga!

Objavite komentar