Strani

Petek je, petek

No, pa se je zopet obrnil delovni teden in pred nami sta dva dneva počitka. Ja, kar delavni smo bili cel teden, saj so nam naše študentke Matejka, Tanja in Nika kar naprej pripravljale zanimive naloge. Danes smo spoznali lepo ljudsko pravljico Zlata Ptica. Urili smo grafomotoriko in izdelali čudovite zlate kletke z zlatimi pticami, ki sedaj krasijo našo učilnico. So zelo skromne, saj ne potrebujejo niti hrane niti vode, samo kakšen pogled jim zadostuje.



"Živalsko" smo nadaljevali tudi naprej saj smo pri matematiki v skupinicah ustvarjali "krokodila Murimirja" z različnimi zaporedji likov. Zelo težko nam je bilo pričeti, saj se nikakor nismo mogli domeniti, za zaporedje oz, vzorec, ki bo vsem všeč. Paziti pa smo morali tudi na " nalogo skupine" in izbrati za posamezni lik pravo barvo. No na koncu so vse skupine zelo uspešno opravile zadano nalogo in tako se od danes naprej po stenah naše učilnice plazijo 4 pisani krokodilčki.










Ob 11-tih smo odšli na gledališko predstavo "Pogumni jelen", ki jo je za naše otroke brezplačno organizirala naša četrtna skupnost. Predstava je bila za v kulturni dvorani Zalog. Zelo smo se zabavali, nasmejali in se naučili, kako pomembno je skrbno ločevanje odpadkov. Naučili smo se, da lahko vsak med nami postane "superjunak" tako, da rešuje naš planet, ker ločuje odpadke.


1 komentarji:



Anonimni pravi ...

Ti ptički v kletkah so pa ravno za nas starše, ki smo zelo zaposleni, saj ne potrebujejo ne hrane ne pijače.

Objavite komentar