Strani

Tu, tu, tu, telefon










Danes smo ustvarjali zgodbe. Pri pouku slovenščine smo se pogovarjali o trgovini in opisovali sliko v učbeniku, kjer je narisana trgovina s kupci in prodaljalci. Otroci so se razdelili v skupine in vsaka skupina si je izmislila zgodbo o določeni osebi na sliki in o njej poročala.







Potem pa je zazvonil telefon dring...dring...in pogovor je stekel o pogovarjanju po telefonu. Naučili smo se osnovnega bontona med dvema, ki se pogovarjata, se pogovarjali o tem, zakaj uporabljamo telefon in spoznali pomembni tel številki 113 in 112, kamor pokličemo v primeru nesreče ali ogroženosti. Izdelali pa smo si tudi svoje mobilnike in se preko njih veselo pogovarjali med seboj.

No, to pa v današnjem dnevu sploh še ni bilo vse. Pri likovnem pouku smo naslikali vsak izložbo svoje trgovine. Tako naš pano sedaj krasijo izložbe trgovin: Wings, trgovina medvedjih kož, trgovin prapuš in pramitraljezov, trgovina trišpicnih mečev, trgovina bager, lego shop, ...





























2 komentarji:



Anonimni pravi ...

Kakšni super mobilčki! Tudi za nas, mlajše bratce in sestrice so zanimivi. Tudi risbice trgovin so enkratne, te kar zagrabi, da bi šel malo zapravljat...

Anonimni pravi ...

Morda bi ob telefončkih dodali, da je lepše, če gremo k prijatelju na obisk in se pri njemu igramo in klepetamo in ne da se samo pogovarjamo po telefonu. prijateljstva se z osebnimi stiki krepijo. lepo pa je, da se otroci učijo telefonskega bontona.

Objavite komentar