Strani

petek

V petek smo opravili preizkus ravnotežnostne naloge za zlati sonček. Večina otrok se je v šolo pripeljala s kolesom, kar je bilo še posebno imenitno. Otroci so se morali za uspešno opravljeno nalogo voziti 2 minuti, ne da bi stopili s kolesa. Otroci, ki še ne obvladajo vožnje s kolesom brez pomožnih koleščkov, lahko opravijo nadomestno nalogo - vožnja z rolerji.
Pri matematiki smo še malo povadili velikostne odnose in se lotili reševanja nalog v delovnem zvezku.




Pri pouku slovenščine smo iskali rime. Vsak učenec je dobil svojo sličico. Po dve sličici sta se med seboj rimali ( sir - netopir). Otroci so poiskali pare tako, da je vsak oblikoval poved, ki je imela na koncu besedo s sličice. Otrok, ki je imel rimajoči se par pa je moral tudi tvoriti poved s svojo sličico na koncu. ( Na podstrešju je živel netopir. Najraje je jedel sir.)Tako so nastale kratke pesmice - rime.


Danes smo bili tudi sprejeti v organizacijo rdečega križa. Tretješolci so nam pripravili zabavno dramsko igrico.

1 komentarji:



Anonimni pravi ...

Zdaj, ko sem postal član Rdečega križa, bom pomagal ljudem, ki me potrebujejo - sosedu bom nesel kakšno vrečko iz trgovine ali pa odnesel smeti, pomagal bom živalim, prav tako pa bom skrbel za moje vrstnike, ki imajo manj kot jaz...

Objavite komentar