Strani

Računi gor, računi dol!

Uf, kako nam je bilo danes vroče. Zjutraj smo najprej pregledali vse stare predmete, ki so jih učenci prinesli. Bravo, pohvaljeni, naša razstava je resnično bogata in vredna ogleda. Na podestu stopnišča smo skupaj uredili razstavo in veliko učencev iz višjih razredov jo je hodilo občudovat. 5-tarčkom, pa smo nekaj predmetov posodili za model risanja.


Po malici smo se posvetili matematiki. Igrali smo se matematično igrico Jaz +Ti. Igra poteka v paru. Vsak učenec dobi 5 kock. Par ima različne barve kock. Pravilno morata nastaviti račun in povedati rezultat. Po ogrevanju pa smo se zopet lotili nareka računov v karo zvezke.


Za konec pa še nastop Ane in Iris z glasbeno pevsko točko. Za "grande finale" je vstopil še naš Aco, kar je najbolj razvidno s priložene slike.

6 komentarji:



Anonimni pravi ...

Me zanima, če so otroci vedeli, čemu so služili razstavljeni predmeti, saj so generacija, ki se s takimi predmeti srečuje bolj redko - imajo najbrž bolj mlade stare starše (beri: ugibam), a ne?

nrk pravi ...

Spoštovani starši! Opogumite se in napišite še kakšno vaše mnenje glede vzgojnega načrta. Moj naslov natasa.kunc@email.si. Ne bo nam vseeno, kakšen bo, ko bodo naši otroci najstniki in jih bomo skušali vzgojno "loviti". Povabljeni k sodelovanju!

Anonimni pravi ...

Ja, tudi jaz pozivam starše, da sodelujete pri sprejemanju vzgojnega načrta, saj že zdaj po analizi, ki jo je opravila Fakulteta za socialno delo, velja naša šola za najbolj konzervativno šolo ter šolo, ki se neverjetno zavzema za represijo! Si res želite, da naši otroci obiskujejo tako šolo?!

Anonimni pravi ...

Tole pa ni dobro slišati, da veljamo za represivno in konservativno šolo. Res se bomo morali aktivirati z branjem vzgojnih knjig, obiskovanjem šol za starše,..Naj nam bodo naši otroci pomembni, vendar ne tako, da nas oni vodijo in da ugodimo vsem njihovim željem, ampak tako, da jih imamo radi in jih primerno pripravimo za samostojno in odgovorno življenje. Zelo veliko pove knjiga OTROK IN SAMOZAVEST.
Priporočam! Ponatis je izšel pri MK te dni.

učiteljica pravi ...

Ja, tole z analizo Fakultete za socialno delo je vzpodbudilo marsikaterega starša, da prične kritično razmišlajti o vzgoji in se morda malo bolj zavedati, da je to naša skupna naloga, tako staršev, kot šole. Le skupaj nam bo uspelo razvijati otroke v smer za katero mislimo, da je prava in zato naj bi bil vzgojni načrt, pot ki jo bomo začrtali skupaj. Analiza zgoraj omenjene raziskave pa zanima tudi mene, saj ne vem, da bi taka raziskava sploh potekala. Če lahko posredujete kakšne bolj podrobne informacije sem interesent.

Anonimni pravi ...

Omenjeno analizo je opravila študentka FSD za svojo diplomsko nalogo (mentorica dr. Vera Grebenc - od katere smo izvedeli za ta podatek), o naslovu omenjene diplomske naloge, pa se bomo še pozanimali.

Objavite komentar