Strani

Diši po starem





Spoznali smo čudovito pravljico Ele Peroci Stara hiša številka 3.
...V mestnem uradu so se odločili, da je mesto treba prenoviti in zato podreti številne stare hiše, tudi staro hišo št. 3 v Rumeni ulici. Otroci so to izvedeli in jo šli pogledat. Hiša je bila zapuščena, v njej so našli le belo mačko. Takrat pa je pripeljal kamion, na katerem so bili delavci, ki so imeli nalogo podreti hišo. A to se ni zgodilo. Na oknih so namreč zagledali otroke. Kako pa se je zgodba končala povprašajte otroke.

Ogledali smo si zbirko starinskih predmetov, ki jih je od doma prinesla učiteljica Suzana. Za marsikatero stvar nismo vedeli čemu služi, saj jo v današnjem času nadomeščajo najrazličnejše elektronske naprave.
Učenec Matej, ki obiskuje 3. razred nam je priredil pravi koncert na harmoniki. Razložil nam je kako je instrument sestavljen in kako se nanj igra. Morda se bo tudi med nami našel kakšen navdušenec nad tem instrumentom.




Pri matematiki smo se urili v pisanju računov seštevanja do 10. Kar nekaj otrok še ni avtomatiziralo zapisa števil. Bomo še veliko vadili lahko pa naredite tudi kakšno vajo še doma. Vse bo koristilo.


Za urjenje fine motorike in okrasitev starinskega kotička pa smo za konec izrezovali prtičke - prave idrijske čipke.

3 komentarji:



Anonimni pravi ...

Že pridno vadimo zapis števil! Pa računamo tudi.

Anonimni pravi ...

Ali ni bilo potrebno "babičinih" predmetov prinesti do srede? Sicer pa izredno lepo, da se spozna tudi malo starih predmetov in se ima tudi do njih spoštljiv odnos. Da ni vse kar takoj za na odpad.

učiteljica pravi ...

Ja, seveda, do srede zbiramo stare predmete, kotiček pa smo začeli urejati že včeraj. Pri nas vse traja več dni.

Objavite komentar