Strani

S soncem obsijano

No, pa je zopet pred nami nov delovni teden. Ni jih ostalo veliko, do konca šolskega leta. V jutranjem krogu smo se pogovarjali o dogodkih, ki so se nam zgodili konec tedna.







Pri športni vzgoji smo izkoristili lepo vreme in zunaj postavili poligon za vaje, spretnosti z žogo. Ker se bomo v tem tednu pri matematiki seznanili z vrstilnimi števniki, smo športno vzgojo povezali z matematiko. otroci so najprej spoznali razliko med številko in vrstilnim števnikom. Postavili smo se v vrsto in se prešteli. Nato smo se postavili v kolono in otroci so po navodilih stopili iz kolone. S kredami smo pisali račune in številke po nareku, dobro nam je šlo pa še pot do šole smo olepšali.

Pri slovenščini smo spoznali zgodbo o bikcu Ferdinandu. On je sedel pod plutovcem, mi pa pod brezo. Zgodbica nam je bila zelo všeč, ker opisuje bikca, ki je zelo nežen, miroljuben in prijazen. V razredu smo ferdinanda upodobili v naših zvezkih.





Spoznali smo tudi našo 4. mavrično nalogo : Prihrani vodo. Pregledali smo tudi mavrične zvezke in ugotovili, da nekateri otroci nalog ne opravljajo redno, mi pa si vsi želimo postati mavričniki. Pomagajte nam s spodbudo in zgledom.

2 komentarji:



Anonimni pravi ...

O bikec Ferdinand - se spomnim, da smo se ga bali (če nisi bil priden, so nas strašili, da nas pride iskat), ker nismo poznali zgodbe - v resnici pa je prav prijazen in miroljuben.

Dragi mavričniki, še dva nasveta:
- zapirajte za sabo vodo;
- med umivanjem zob, si jo natočite v kozarec.

Anonimni pravi ...

Na mavrični zvezek smo ta vikend res pozabili, smo pa pridno ločevali odpadke, kot že nekaj časa doslej. Našega mavričnika moramo kar mi večkrat spomniti npr.: "A nam ne boš nič rekel, naj ugasnemo luči, ki ne rabijo biti prižgane?" Za varčevanje z vodo pa nas vse v hiši opozarja naša stara mama: "Boste videli, da vaši otroci ne bodo imeli čiste, pitne vode. Dajte "šparat" vodo." In moramo ubogat. Lep majski teden želim vsem cejarčkom in obema učiteljicama.

Objavite komentar