Strani

Z mislimi na morju


V sredo in četrtek smo spoznali 3 knjige o mavrični ribici. pravljice opisujejo prijateljstvo in pomoč. Nam pa so bile tako zelo všeč, ker so "dišale" po morju. Kar vzdihovali smo ob čudovitih ilustracijah morske gladine. Naš pano smo okrasili s čudovitimi ribicami, ki smo jih izdelali pri likovnem pouku. Izdelki so bili zahtevni, saj je bilo potrebno veliko vztrajnosti, da smo nalepili vsako lusko posebej. Sliko na temo - kakšen pa je izgledal naš razred po končanem delu pa prepuščam vaši domišljiji.


No skupaj z drugimi razredi smo uredili tudi razstavo na temo "počitnice". Samo opozorilo - voda po kateri plujejo ladjice ni prava čeprav kar vabi.


Na temo ribic smo se igrali tudi danes. V brezčrtne zvezke smo narisali 20 pikic. Te pikice smo imenovali kamni med katerimi so veselo plavale ribice. Takole izgledajo ribje poti. Urili smo tudi zapis računov v zvezek. Bili smo natančni pri dogovorjenem zapisu:

*Vsak znak v svoj kvadratek
*med računi mora biti vrstica praznih kvadratkov
*zapis pričenjamo na začetku leve strani
*števila zapisujemo z eno potezo + " od glave do peta"

1 komentarji:



Anonimni pravi ...

Tudi mi "ta stari" smo že z mislimi na morju, čeprav nas sem pa tja kar malo glava zaboli ob cenah, ki so jih naši ljubi sosedje navili do neba.

Objavite komentar